Huisartsenkring Harno vzw

Bestuur Harno

Barbara-getz
Dr Barbara Betz
Grimbergen
Martine-huybrechts
Dr Martine Huybrechts
Wemmel - Voorzitter
Sylvie Geurts
Dr Sylvie Geurts
Meise
vrouw portret leeg
Dr NN
Londerzeel
Dr. Mark Huylebroeck 2
Dr Mark Huylebroeck
Wemmel
Alexander-Sets
Dr Alexander Smets
Kampenhout
Christel Houthuys
Dr Christel Houthuys
Diegem
Johan Buntinx
Dr Johan Buntinx
Machelen

Medewerkers

Fç 2
Françoise Driesens
Coördinator
vrouw portret leeg
Anne Buelens
Administratief medewerker

Wat betekent geconventioneerd?

Een geconventioneerde zorgverlener houdt zich aan de vooropgestelde tarieven van het RIZIV (Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering). Een zorgverlener beslist zelf of hij al dan niet geconventioneerde prijzen toepast. Geconventioneerde prijzen liggen lager dan niet-geconventioneerde prijzen. U kan de lijst van geconventioneerde zorgverleners terugvinden op de website van het RIZIV.

Derdebetalersregeling

Als patiënt betaalt u enkel uw eigen aandeel en eventueel ook nog een supplement als uw huisarts niet geconventioneerd is. Het ziekenfonds vergoedt de zorgverlener rechtstreeks. Sinds 1 januari 2022 kunnen alle zorgverleners dit toepassen voor hun patiënten. Het is de keuze van de zorgverlener om dit toe te passen. De derdebetalersregeling is in bepaalde gevallen wel verplicht, waaronder: 

  • Wanneer u geniet van een verhoogde tegemoetkoming (behalve voor huisbezoeken)
  • Bij raadplegingen op afstand (vanaf 1 augustus 2022)
  • Voor bepaalde verstrekkingen van tandartsen
  • Voor bandagisten voor het stomamateriaal

Wat is een GMD?

Een globaal medisch dossier is het elektronisch dossier van de patiënt bij zijn/haar vaste huisarts. Dit elektronisch dossier bevat alle medische gegevens, waardoor er een totaalbeeld van de gezondheidssituatie wordt weergegeven. Het is belangrijk om aan uw vaste huisarts aan te geven dat u wenst dat hij/zij uw medisch dossier beheert. U kan dit steeds door een andere arts laten overnemen. 

Wat is een wachtpost?

U kan bij de wachtpost van uw regio terecht voor dringende gezondheidsproblemen tijdens weekend- en feestdagen.

Wat is de weekwacht?

Van maandag t.e.m. donderdag kan u ’s avonds en ’s nachts terecht bij de weekwacht voor dringende gezondheidsproblemen. Voor niet-dringende problemen maakt u daags nadien een afspraak bij uw huisarts.

Wat is een Haio?

Een Haio is een huisarts in opleiding. Om huisarts te worden volg je een opleiding van negen jaar, waarvan zes jaar aan de universiteit en drie  jaar waarin je specialiseert in de huisartsgeneeskunde. Na zes jaar universiteit heeft de arts een diploma van basisarts. Tijdens de specialisatiejaren mag de Haio zelfstandig raadplegingen en huisbezoeken doen onder supervisie van de vaste arts (zijn of haar stagemeester).